Sis arguments per començar el dia meditant

Amb el ritme de vida actual que tenim sovint ens posem excuses per no fer allò que realment ens agradaria fer com és meditar cada dia. Una d’aquestes excuses és que no tenim prou temps per a la seva pràctica. Aquí et deixo sis punts per encoratjar-te a meditar a primera hora del matí. Recorda, si no ho fas no és per falta de temps, és perquè no ho prioritzas a la teva vida.

  1. Sempre pots treure uns minuts al teu somni.

Si hi ha un moment on sempre podràs treure uns minuts del teu dia és al matí abans de despertar-te. Avances el despertador aquells minuts que necessites per a la teva meditació. Són minuts d’or que amb el temps veuràs que l’esforç serà menor i veuràs el bo que et fa a tots els nivells! Només t’has de despertar una mica més d’hora, comença amb 5 minuts i ves allargant, veuràs com et recompensarà.

  1. Tens menys distraccions al matí.

Just en aixecar-te, al matí a primera hora, hi ha menys probabilitats de distraccions i excuses. Si comences el dia meditant corres menys risc a endinsar-te en les teves tasques i trobar-te massa ocupat o cansat per meditar. És allò que prioritzes, és lo primer és lo primer, i tot seguit ja vindran la resta d’obligacions i tasques.
Pren-te el teu temps (5-12 min) de pau, tranquil·litat i interiorització per reiniciar el cicle diari de la teva vida. Val l’esforç d’assegurar-te que et prioritzes cada dia.

  1. Vius el teu dia de la mateixa manera que el comences.

Començar el dia amb tu, amb una meditació, amb una rutina de silenci, pau i tranquil·litat t’ajudarà que el teu dia sigui també tranquil i endreçat en totes les teves tasques. Comprova-ho!

  1. Tens més productivitat i efectivitat del teu dia.

D’entre els molts beneficis que ens ofereix la pràctica meditativa, el fet de meditar als matins fa que durant la jornada s’augmenti la capacitat de concentració, es millori l’atenció i es desenvolupi una creativitat més gran en la resolució d’aquests problemes o reptes que ens porta la vida diàriament. A més, també es coneix que augmenta l’energia vital. Si medites al matí estaràs amb l’energia més alta i estaràs més proactiu a totes les teves tasques.

  1. Tens un control més gran de la teva vida.

És una qüestió d’intenció i demostració a tu mateix i a la Vida que tu agafes les teves regnes. Et prioritzes i estàs a càrrec de les teves encomanes i emocions diàries, i tu decideixes i prioritzes. A més, en començar el teu dia amb la dedicació a tu mateix fa que et puguis sentir més orgullós i així estableixes una inèrcia per obtenir més victòries al llarg del dia.
Amb l’hàbit de la meditació matutina crees la manera de veure i viure el món incorporant-lo, gairebé sense adonar-te’n, a les teves activitats i relacions diàries. Cada matí et connectes amb tu, això fa que siguis més conscient, present i amb la ment clara.

  1. L’estat mental al despertar-te facilita la pràctica

Les ones cerebrals estan relacionades amb estats mentals determinats. El nostre cervell origina un camp electromagnètic que varia de freqüència i, segons el valor d’aquesta, podem saber quin tipus d’ona està funcionant en aquell moment. I a nivell científic s’han associat aquests valors de freqüències i ones cerebrals a diferents estats de la persona.

Just al despertar-nos al matí, i també abans d’anar a dormir, l’activitat del nostre cervell –per norma general– es troba entre ones Alfa i Theta. Aquestes ones són les que ens faciliten l’estat meditatiu o són a les que accedim quan estem en estats de relaxació i meditació.

I SI NO MEDITES AL MATÍ QUE PASSA?

Si ja tens la teva rutina de practicar meditació en un altre horari, no passa res. Tens igualment beneficis de la pràctica i no cal que canviïs res, si funciona, segueix així.

Si la franja horària és abans d’anar-te’n a dormir, ja has vist que també és un bon moment. L’única cosa interessant és tenir en compte que si t’adorms, no estàs meditant i, per tant, no obtens els mateixos beneficis!

Si no et consideres una persona matinera no vol dir que no puguis tenir una rutina matutina de meditació. Si ho consideres una prioritat per a tu, hi ha diferents possibilitats per despertar-te més aviat i introduir la teva prioritat.

I tu, ets de meditar els matins o un altre moment del dia? Et costa aixecar-te per meditar?

Deja un comentario

Ir a inicio de página