Vuit símptomes que et mostren que necessites meditar

Enmig del tràfec diari en què podem veure’ns embolicats no ens adonem de determinats símptomes que ens avisen que alguna cosa no està bé. La meditació és una magnífica eina per a les nostres vides, és quelcom que hauríem de tenir incorporat de sèrie en els nostres hàbits diaris. Meditar no fa miracles, però si tens algun d’aquests 8 símptomes que t’enumero aquí, la meditació pot servir-te per reconèixer quin és l’origen d’aquests símptomes i posar tu mateix/a la solució adequada. Això sí, necessites incorporar la meditació a la teva vida com una pràctica diària i rutinària. Troba un buit, comença amb 5 minuts, però comença, i aviat començaràs a veure i sentir resultats.

Els 8 símptomes:

 1. Sents ansietat.
  L’ansietat és una cosa normal, és un mecanisme natural de defensa que utilitza el nostre organisme per posar-nos en alerta davant d’un perill. El que passa és que l’ansietat pot acabar per ser un estat permanent, un trastorn que moltes vegades no detectem en nosaltres mateixos, activat per una preocupació excessiva i recurrent sobre algun fet que passarà en el futur, o per por de la incertesa o per situacions que sentim que no som capaços de controlar. Amb la meditació fomentem la presència, estar a l’aquí i ara, traient-nos d’aquesta incertesa i aquesta projecció futura i irreal en què podem estar submergits.
 2. No aconsegueixes concentrar-te amb les coses que fas i/o prendre decisions.
  En aquest món superconnectat on no deixem espai al silenci és normal la dispersió i la distracció, i cada cop ens resulta més complicat enfocar-nos i poder prendre decisions. La pràctica de la meditació et portarà un control més gran sobre la teva ment, en ser més conscient dels teus pensaments, i tindràs un millor rendiment en millorar la teva atenció sobre les coses que envolten i sobre la teva vida.
 3. El teu cap no para de donar voltes a tot.
  Quan no deixem de donar voltes a tot, la vida es pot convertir en una cosa complexa, amenaçadora i esgotadora. Tot i que al principi ens pot resultar complicat controlar-la, és possible aprendre a manejar una ment inquieta. No esperis aconseguir-ho un dia per l’altre, però la pràctica diària de la meditació ens ofereix l’entrenament perfecte per ensinistrar una ment desbocada.
 4. Necessites estar constantment ocupat/da.
  A la societat que vivim estar ocupat és la norma, i estar sempre fent alguna cosa és la manera que té la teva ment per, possiblement, no encarar la teva vida o fugir d’alguna situació que estàs vivint o del que realment importa. La meditació, com en el símptoma anterior, és la millor eina que tenim per parar i centrar-nos en nosaltres, prendre consciència del nostre interior, allò que veritablement ens mostra qui som i per què som aquí.
 5. No dorms ni descanses bé.
  Aquest símptoma pot ser la conseqüència de dos dels anteriors. L’ansietat i/o tenir una ment hiperactiva ens pot privar de agafar el son. Tenir un somni reparador a les nits és fonamental per poder estar descansat i encarar els reptes del dia a dia. Normalment recomano meditar al matí només aixecar-te, i no recomano meditar a l’hora de ficar-se al llit ja que corres el risc de caure adormit/da, però si el teu problema és l’insomni i descansar bé a les nits, endavant, medita abans de ficar-se al llit ! La meditació ajuda a calmar la ment, a reduir l’activitat física del dia ia tenir un autocontrol més gran, ens porta al present i ens permet desenredar els pensaments de la jornada, afavorint així la conciliació del son i el genuí descans.
 6. Vols entendre què et passa.
  Tothom necessitem donar o trobar explicació a les situacions que vivim, a les nostres vides. En meditar dónes espai a la teva ment, penses en tu i en allò que t’ocorre o en allò que necessites, però d’una altra manera, ve, sense buscar-ho. En concentrar-te en el moment present, comences a comprendre, et converteixes en l’observador, en un testimoni extern i veus els teus defectes i teves virtuts, i comences a posar llum als teus assumptes.
 7. Sents insatisfacció amb la teva vida o no et sents de gust amb tu.
  Com et deia en el símptoma anterior, en meditar dónes espai a connectar amb tu, com un testimoni exterior, això et permet relativitzar la teva visió de tu i del teu ésser al món, pots veure’t més enllà dels teus drames, i comences a veure què t’ocorre, què necessites. Una cosa molt important que porta la meditació és la capacitat d’acceptació d’un mateix, i és des d’aquí que podem començar, si ho necessitem, a fer canvis ia actuar en conseqüència amb les nostres vides.
 8. Vols viure una vida més conscient.
  La meditació és la porta diària a travessar una vida més conscient, amb més consciència de les sensacions i emocions que sentim. Amb la meditació alliberem els pensaments que no ens deixen avançar. La persona que practica la meditació és més conscient de si mateixa i de si mateixa amb el món exterior.

Amb només un d’aquests símptomes, t’aconsello introduir ja la meditació a la teva vida!

Vols que t’acompanyi a meditar?

· Accedeix aquí al meu curs de meditació online, Medit@

Deja un comentario

Ir a inicio de página